Saskia Moesbergen

Moeder van 2 kinderen waarvan 1 met gedragsprobleem. Haar kind ging regelmatig mee met de logeerweekenden en uiteindelijk besloten we samen een VOF te beginnen. Ik liep na jaren alleen op mijn tandvlees en zij kwam integer en betrokken over.Onze boekhouder werd Rob en hij zou administratief alles regelen.

5 Maanden na de inschrijving stapte Saskia er weer uit. Het was te zwaar de combi gezin en werk.

Weer 2 maanden later bleek ze voor zichzelf begonnen te zijn. Ze benaderde mijn medewerkers, mijn netwerk en de ouders vd kinderen. In de tijd dat ze mijn vennoot was had ze de kans gehad mijn hele netwerk te kopieeren. Ze nam ook de boekhouder mee en stal nog even 5000 euro van de bedrijfsrekening en wat andere zaken.

Afgesproken werd dat zij het Zorgkantoor ging “tippen” over fraude. Er werden inderdaad facturen gemaakt bij ouders van kinderen met een overschot maar dat ging altijd in overleg met de voogden van de geplaatste kinderen en met het Zorgkantoor. Overigens kregen de medewerkers van het Zorgkantoor een spreekverbod en is het hoofd v/d afdeling weggetreiterd na mijn veroordeling. Met hem heb ik goed contact nu en bij de herziening staat hij bovenaan het lijstje getuigen.

Terug naar Saskia. Na 5 maanden vond ze dat ze recht had op de helft van het bedrijf. Ik vond van niet dus stapte naar een advocaat. Achter mijn rug om was de trein echter al op gang gekomen en zat Rob al bij de FIOD, benaderde Rebecca de media al en speelde Desiree Doremalen met haar vriendjes bij VWS. Het werd een civiele zaak waarbij Rob zich opstelde als advocaat van Saskia. De rechter was er niet zo gecharmeerd van. Helaas verdween ik weer achter de tralies dus kwamen ze er op dat moment mee weg.

Saskia is evenals Rob en Desiree als getuige gehoord. Vlak na mijn arrestatie kwam er een brief binnen bij het OM over me. Een brief waar de honden geen brood van lusten en ondertekend door Linda van ’t Schip. Linda is/was een vriendin van Saskia en ook aan haar zoon werd zorg verleend door Vrienden van Tom.

Hier de betreffende brief (let wel, ondertekend en zogenaamd door Linda verstuurd maar die wist van niets)

brief-saskia-m.jpg

Beiden werden verhoord. Linda vertelde dat Saskia wel gevraagd had of de brief verstuurd mocht worden maar dat ze er geen toestemming voor had gegeven. Saskia ontkende de brief verstuurd te hebben tijdens haar getuigenverhoor. Meineed onder ede en de OvJ deed niets! Alweer niet!

(getuigenverhoor volgt nog)

Advertenties